Bucovina în Farfurie: Deliciile Tradiționale de la Pensiunea Casa Humor

În inima pitorească a Bucovinei, la Pensiunea Casa Humor, se desfășoară o călătorie culinară de neuitat, unde tradiția și gustul se împletesc în cele mai delicioase feluri de mâncare locale. Cu un meniu bogat în specialități autentice, Casa ta în Bucovina își încântă oaspeții cu arome autentice și savoare. Printre cele mai renumite și apreciate preparate se numără:

1. Piftele cu carne și ghebe servite cu cartofi bucovineni

O delicatesă în bucătăria tradițională bucovineană, reprezentând o combinație perfectă de arome locale. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, este iubită de turiști și gătită cu ingrediente simple și accesibile, îmbogățită cu condimente. Rumenite în ulei până devin aurii și crocante la exterior, dar suculente și moi în interior, piftelele sunt perfecte pentru un prânz sățios, alături de cartofii în smântână aromatizați ușor cu usturoi.

2. Hribi cu smântână și mămăliguță

La Casa Humor, aducem gustul autentic al Bucovinei în farfuriile tale cu preparatul emblematic, Hribi cu smântână și mămăliguță. Hribii sunt gătiți cu măiestrie într-un sos cremos de smântână, presărat cu bucățele de usturoi și ierburi proaspete, oferind o explozie de arome în fiecare îmbucătură. Acompaniați de mămăliguța caldă și pufoasă, preparatul devine o adevărată călătorie culinară în inima Bucovinei. În fiecare savoare se regăsesc tradiția și pasiunea pentru gastronomia autentic românească. Te invităm să descoperi gustul autentic în restaurantul nostru, unde fiecare pranz sau cină este o sărbătoare.

3. Păstrăv cu sos de smântână și hribi

Este un fel de mâncare specific Bucovinei, ce îmbină perfect prospețimea, frăgezimea și gustul dulce al păstrăvului cu aroma intensă a hribilor din sosul de smântână. Această combinație este apreciată pentru echilibrul subtil dintre texturi și arome, oferind o experiență gustativă memorabilă pentru oricine o savurează. Îl servim garnisit cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel, pentru a adăuga o notă de prospețime și culoare.

4. Bulz Bucovinean

Bulzul nostru delicios, o specialitate culinară care ne amintește de ținuturile noastre pitorești, în care păstoritul era îndeletnicirea de baza a strămoșilor noștri. Este cunoscut pentru savoarea sa autentică și simplitatea preparării. Ca să-l preparam ca la carte, adăugăm brânza cremoasă de oaie peste mămăligă aurie și aburindă, ca să se topească ușor și să se îmbine. Modelăm apoi combinația și o băgăm în cuptor până se formează o crustă aurie și crocantă. Servit cald, cu lapte acru făcut în casă , bulzul bucovinean este perfect pentru zilele răcoroase de toamnă sau iarnă.

5. Tochitură Bucovineană 

Ultima dar nu cea din urmă este faimoasa tochitura, o mâncare tradițională din gastronomia românească, cunoscută pentru savoarea și bogăția de arome. Combinația rustică de carne și preparate tradiționale, costiță afumată, brânză de burduf, mămăliguță, ouă  și mirodenii, este o adevarată paletă de gusturi autentice care ne leagă și mai mult de rădăcinile noastre și de tradiția strămoșească. Tochitura este un preparat sățios, îmbelșugat, în care aromele se completează reciproc si ne încântă cu fiecare îmbucătură. 

La Casa Humor, experiența culinară face parte din modul nostru de a ne arăta ospitalitatea și dragostea față de oaspeți. Preparăm fiecare mâncare cu cele mai bune ingrediente naturale, colaborăm cu producătorii locali și punem pasiune în tot ceea ce gătim, pentru ca voi sa vă simțiți ca la masa în familie.